Translate

среда, 6. новембар 2013.

Devet saveta iskusnih domacica.

Saveti iskusnih domaćica: Otkrijte 9 kulinarskih veština

Svaka iskusna domaćica ima svoje male tajne u kuhinji, uz koje uvek sve bude perfektno i bez mane. Evo nekih od njih koje će pomoći i početnicama.


POSLASTIČARSKA TAJNA
Da bi krem za nadevanje kolača ili torte bio vazdušastiji, u gotov, skoro mlak krem, dodati dobru kašiku ulupane slatke pavlake i mešati dok se masa ne sjedini. Zatim staviti neko vreme u frižider i filovati kolače.

UKUSNIJA TESTENINA

Testenina će biti ukusnija ako vodu u kojoj se kuva posolite, na litar vode ide 10 g soli. Ključaloj vodi dodajte masnoću neposredno pred stavljanje testenine.

LAKO OLJUŠTITE KIVI

Da biste oljuštili kivi, stavite ga desetak minuta u friz. Zatim ga bacite na trenutak u vrelu, pa u ledenu vodu. Kora će se lako skinuti (isto možete da primenite i na paradajz).

MANJE MASNA SUPA

Ako ste skuvali previše masnu supu, procedite tako što ćete da je prespete u sud preko čiste krpe ovlažene u hladnoj vodi. Sva masnoća zadržaće se na krpi.


ZA VAZDUŠASTE KNEDLE
Da knedle od krompira ne bi bile gnjecave, dodajte u testo malo prezle i prostohvat kukuruznog brašna.


JAČA AROMA BIBERA
Mleveni biber će imati intenzivniji miris ako mu dodate biber u zrnu, a najlepšu aromu ako pomešate i zajedno sameljete biber u zrnu i mleveni crni i beli biber.


DA ULJE NE PRSKA
Da ulje ili mast ne bi prskali pri prženju, u posudu za prženje dodajte malo soli.


ORAHE PROSUŠITE U RERNI

Pre nego što upotrebite orahe za kolače, prosušite ih u rerni na tihoj vatri. Mleveni orasi treba da upiju vlagu i aromu iz mleka, jaja i ostalih sastojaka.


UŠEĆERENI MED
Ušećereni med u tegli stavite u lonac s toplom vodom i sačekajte da se opet rastopi. Njegov kvalitet se neće promeniti, a biće bistar kao kad ste ga kupili. Nikad ne topite med u mikrotalasnoj, jer će njeno zračenje da ublaži dobre učinke meda.


Blic žena

Нема коментара:

Постави коментар